Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a organizat joi, 24 noiembrie, la Iași a treia conferință regională privind stadiul implementării Strategiei naționale de dezvoltare durabilă 2030. La eveniment au luat parte în jur de 100 de particianți din toate județele din regiunea Nord-Est, printre care conducători din administrația publică locală și reprezentanți din mediul de afaceri, societatea civilă, universități și institute de cercetare, organizații de tineret.
„Iași este un oraș în care revenim de fiecare dată cu mare plăcere. Am avut multe evenimente aici și de fiecare dată oamenii au răspuns pozitiv. Regiunea Nord-Est are, din neferecire, destul de multe decalaje față de media națională, o cauză ar fi prioritizarea investițiilor în zona de Vest, însă, în ultimii ani regiunea devine din ce în ce mai dinamică. Iașiul a reușit să își diversifice economia locală și începe să fie din ce în ce mai proeminent în ceea ce privește sectorul IT, spre exemplu. Prin instrumentele pe care le-am creat și pe care le prezentăm ne propunem să avem o contribuție semnificativă astfel încât dezvoltarea să țină cont de respectarea principiilor sustenabilității. Acest lucru îl vom realiza prin formarea oamenilor din administrația publică pentru a fi experți în dezvoltare durabilă specializați pe problemele regiunii, prin posibilitatea de a monitoriza indicatorii de dezvoltare durabilă și, bineînțeles, prin modelul unui strâns parteneriat cu toate segmentele societății.”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.
Dezbaterea regională de joi face parte dintr-un șir de opt astfel de evenimente desfășurate în cadrul proiectului „România durabilă – dezvoltarea cadrului strategic și instituțional pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030” cod SIPOCA 613 mySMIS 127545, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2014-2020.